Boho style , ανατρεπτικό ,ανέμελο και συνάμα σικ!

Posted by neda 05/09/2018 0 Σχόλία Κολιέ, Σκουλαρίκια, Βραχιόλια, Δακτυλίδια,

 

 

Οι όροι boho, bohemian η μποέμ έχουν συνδεθεί με μια συγκεκριμένη κουλτούρα και έλκουν την καταγωγή τους από την Βοημία και τον Βόημο αυτόν δηλαδή που ζούσε την τσιγγάνικη ζωή χωρίς την φροντίδα και την σκέψη της επαύριον. Η ονομασία  μποέμ χρησιμοποιήθηκε από τους Γάλλους ,για να περιγράψει τους παρισινούς καλλιτέχνες και λογοτέχνες για τον ανέμελο τρόπο σκέψης τους και την εναλλακτική στάση ζωής τους .Με την πάροδο του χρόνου ενσωμάτωσε στοιχεία και χαρακτηριστικά και  από άλλα ρεύματα και κουλτούρες που σχετίζονταν με την ξεγνοιασιά , την ελευθερία και την αδιαφορία για κάθε είδους συντηρητισμό όπως αυτά των χίπις και  του ρομαντισμού.

Στις μέρες μας συνδέεται περισσότερο με την υιοθέτηση ενός πιο ενναλακτικού στυλ παρά ενός τρόπου ζωής.

Πως όμως θα υιοθετήσετε  το boho style;;;

ΡΟΥΧΑ

Επιλέξτε χαλαρά υφάσματα που πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα και αναδεικνύουν με διακριτικό τρόπο τα θηλυκά χαρακτηριστικά του .Τα maxi φορέματα και οι φούστες θα δώσουν έναν αέρινο τόνο στο outfit σας ,ενώ οι ασυμμετρίες στα υφάσματα θα προσθέσουν μια ευχάριστη πινελιά .Αποφύγετε έντονα και τεχνητά χρώματα και κινηθείτε σε φυσικές αποχρώσεις με τον ίδιο τρόπο κατευθυνθείτε και στα υφάσματα όπου κυριαρχούν το φλοράλ[ΧτW1]  ,το μακραμέ, η δαντέλα και το ντένιμ. Τέλος, για να χτίσετε μια bohemian γκαρνταρόμπα επενδύστε σε ξεχειλωμένα πλεκτά,maxi ρούχα ,σκισμένα τζιν και σορτς καθώς και χαλαρά λινά μπλουζάκια , κομμάτια που μπορούν δηλαδή να φορεθούν με διάφορους τρόπους και να αναδειχθούν με ποικίλους συνδυασμούς!

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του boho style παίζουν τα αξεσουάρ τα οποία και πρωταγωνιστούν .Σε αντίθεση με τα ρούχα εδώ μπορείτε να είστε όσο πληθωρικοί επιθυμείτε !Πολλά βραχιόλια ,σκουλαρίκια και κολιέ συνδυασμένα στο ίδιο outfit είναι αυτά που θα διαμορφώσουν το στυλ σας !Μην  φοβηθείτε τους τολμηρούς συνδυασμούς κοσμημάτων που ενσωματώνουν  στοιχεία από διαφορετικές μεταξύ τους κουλτούρες όπως ethic ,native American ,Βudist, Celtic κ.α. Στοιχεία όπως τα κρόσια ,τα πούπουλα και οι φούντες θα δώσουν ένα επιθυμητό αέρινο ύφος στο στυλ σας .Παραμερίστε διλλήματα όπως χρυσό ή ασήμι  καθώς είναι και τα δυο επιθυμητά ,είτε κατά μόνας ,είτε σε ανατρεπτικούς μεταξύ τους συνδυασμούς! Επιλέξτε κοσμήματα από ποίκιλα υλικά όπως ξύλο ή δέρμα καθώς και πλεκτά κοσμήματα ή πλεκτές statement τσάντες  που θα προσδώσουν έναν φυσικό τόνο. Καταληκτικά ,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φουλάρια σας, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε  μετατρέποντάς τα σε headpieces ,αλλά και καπέλα στολισμένα με τα παραπάνω στοιχεία.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Εδώ τα πράγματα είναι απλά !Τον χειμώνα επιλέξτε ankle boots στολισμένες με μεταλλικά στοιχεία και τρουκς ,ενώ το καλοκαίρι μια πολύ καλή επιλογή είναι τα σανδάλια και κυρίως τα gladiator sandals επενδυμένα με διάφορες κορδέλες και χάντρες!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ

Αφήστε τα αξεσουάρ να κλέψουν την παράσταση και ακολουθήστε το statement ‘less is more’ .Μακιγιάζ σε φυσικούς τόνους και ανάλαφρες μπούκλες ή χαλαροί κότσοι και πλεξίδες θα εναρμονιστούν στο υπόλοιπο στυλ σας.

Εμπνευσμένο ,λοιπόν από έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής , το boho style ενσωματώθηκε στις σύγχρονες τάσεις της μόδας έγινε η νο. 1 επιλογή στυλ των μουσικών φεστιβάλ και συναυλιών, καθώς συνδέθηκε με την ασυδοσία και το ελεύθερο πνεύμα !Ιδιαίτερα για την άνοιξη και το καλοκαίρι έχει αναδειχθεί σε μια ευχάριστη και διαρκώς εξελισσόμενη τάση που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες καθώς επιτρέπει την ανάδειξη στοιχείων που χαρακτηρίζουν την μοναδικότητα του κάθε ατόμου .Το μόνο σίγουρο είναι πως το boho style ήρθε, για να μείνει!